• Home/
  • Harold van Waardenburg
Geschatte leestijd: 4 minuten
Binnen de maakindustrie zit ketensamenwerking in het DNA van bedrijven. Bovendien zijn digitalisering en Smart Industry dominante trends in deze sector. In dat licht kun je EPLAN Cloud zien. Het is een digitaal cloud-platform waarop de EPLAN oplossingen en diensten voor werken in de cloud te vinden zijn. Die producten werken honderd procent samen met (lokaal draaiende) applicaties zoals EPLAN Electric P8 en EPLAN Pro Panel op het bestaande EPLAN Platform.
Geschatte leestijd: 5 minuten
Smart Industry is een term die op bijna elke ondernemersbijeenkomst valt. Niet verwonderlijk; het wordt gezien als dé aanjager van innovatie. Er zijn echter Nederlandse machinebouwers die de boot dreigen te missen. In deze blog leest u waarom digitale gegevensuitwisseling voor hen onmisbaar is en de hoofdslagader van Smart Industry vormt.

Director Vertical Market Management Harold van Waardenburg ontdekte na zijn opleiding HBO Elektrotechniek dat zijn hart meer lag bij werken met mensen dan in het uitwerken van technische details. Dat bracht hem op het pad van coördinatie en management. Hij leidde tien jaar het op- en uitbouwen van EPLAN Nederland. Inmiddels is hij een jaar verantwoordelijk voor de volgende stap van EPLAN wereldwijd: de cloud business. “In mijn vrij tijd hou ik van reizen om nieuwe culturen te ontdekken. In het werk is dat vergelijkbaar. In de interactie tussen mens en techniek neem ik graag een team op reis om nieuwe techniek te laten werken. Als 'reisleider' probeer ik mijn team te voorzien van mogelijkheden om te groeien. Het is mooi om samen aan iets nieuws te werken. Bij EPLAN Nederland heb ik veel kunnen vernieuwen, maar het onderhouden van een goedlopende machine ligt me minder. Het opbouwen van de cloud business is een nieuwe ontwikkeling, die het in zich heeft om bedrijven in de keten hechter te laten samenwerken. En met AR en AI liggen er voor EPLAN nog heel interessante zaken in het verschiet.”

Schrijf u in om up-to-date te blijven!