Eenvoudig integreren: koppel EPLAN aan ERP

Gepubliceerd op 27 November 2019 door Laurent Hesseling, Product Engineer, EPLAN Software & Services B.V.

Smart Industry gaat over digitalisering van het ontwerp- en productieproces. Daarnaast gaat het over koppeling van productie- en kantoorsystemen. Soms zijn er complexe automatiseringspocessen nodig om dit voor elkaar te krijgen. Maar in andere gevallen kan de kern van dit proces met een betrekkelijk eenvoudige koppeling worden gerealiseerd.

Wie in EPLAN schema's voor besturingen ontwerpt, benoemt daarbij meteen een stuklijst van de benodigde componenten met de technische specificaties van die componenten. Die componenten moeten besteld worden. Dat bestellen gebeurt via het ERP-systeem, waarin de gegevens voor logistieke en commerciële afhandeling van die componenten staan: wie levert ze en tegen welke prijs?

In de praktijk van veel machinebouwers betekent dit een heel vervelend klusje voor werkvoorbereiders, inkopers of elektrotechnisch engineers: de stuklijst uit EPLAN overtypen in het ERP-systeem. In elk geval: deze koppeling tussen EPLAN en ERP-systeem is eenvoudig en snel te automatiseren. Het toevoegen van een uniek nummer maakt het mogelijk de technische gegevens in EPLAN te linken aan de commerciële en logistieke gegevens in de ERP. Daarbij bestaat er een volledige, automatische synchronisatie van de twee artikelbestanden op één centrale plek. Hierdoor kan nu een EPLAN materiaallijst zonder probleem uitgegeven worden aan het ERP systeem.

Is dit een stap in het digitaliseren van het ontwerp- en productieproces? Check! Koppelt dit productie aan het kantoorsysteem? Check! Het slaat handmatige stappen over en voorkomt fouten. Veel eenvoudiger kan het zetten van een essentiële stap in de digitale transformatie niet worden.

Meer weten? Download dan het e-book Koppel EPLAN aan ERP - eenvoudig en slim integreren.