• Home/
  • Trends/
  • 500 trotse engineers op Let’s EPLAN 2024
Geschatte leestijd: 6 minuten

500 trotse engineers op Let’s EPLAN 2024

Na het succes van de vorige jaren waren de verwachtingen voor Let’s EPLAN 2024 hooggespannen. Met een recordaantal van 520 aanmeldingen en 16 break-outsessies en Techplaza in vijf verschillende zalen, heeft het event heeft deze verwachtingen meer dan waargemaakt. De locatie was anders dan Eplan Engineers gewend waren. Na het Orpheus theater in Apeldoorn, vond het event dit jaar plaats in De Vasim in Nijmegen – een voormalige textielfabriek aan de rand van de stad. Vandaag de dag biedt deze locatie ruimte aan een creatieve broedplaats, culturele ondernemers en een evenementenlocatie. Dit was de perfecte plek om met een frisse blik naar efficiënt engineering te kijken.

Verdiepen en verbreden

Na een spetterende introductievideo startte de dag dit jaar ook weer met een welkomstwoord van Johan Lentjes, Technical Business Manager bij Eplan. Dit werd gevolgd door de keynote speech van Rolf Hut. Als docent natuurkunde aan de TU Delft is Rolf dagelijks met techniek bezig. Op zijn eigen manier probeert hij daarin engineering praktisch te maken. Dat was ook de insteek van zijn speech, waarin hij theorie vertaalde naar omgebouwde parkeermeters en een nagebootste ontsnapping uit Alcatraz. Daarnaast benadrukte Rolf het belang van T-Shape expertise: oppervlakkige kennis van elkaars vakgebied is noodzakelijk om met elkaar het gesprek te kunnen aangaan. Na dit gesprek, kan elke engineer op zijn eigen specialiteit de diepte ingaan. Dat inzicht sloot naadloos aan op Let’s EPLAN 2024, waar bezoekers beide kanten van hun T-Shape konden vergroten. Aan de ene kant verdiepten ze hun kennis in break-out sessies, aan de andere kant verbreedden ze hun expertise door bij te praten met vakgenoten.

Praktische sessies

De twintig break-out sessies waren verspreid over vier tijdstippen in vijf zalen. Hierin kwamen uiteenlopende, veelal praktische, onderwerpen aan bod; van het nieuwe Eplan Platform 2025 tot omgaan met deelklemmen en van PLM/PDM-integratie tot artikelbeheer. De sessies werden gegeven door verschillende sprekers; ervaren Eplan gebruikers, Eplan consultants en Eplan Geniuses. Uiteraard riepen de presentaties ook verschillende praktische vragen op. Na afloop van de sessie hadden deelnemers volop mogelijkheden om die aan de sprekers te stellen of hen in een later stadium daarover aan te spreken op Techplaza. Op deze locatie in de centrale hal waren de hele dag door Eplan Experts en support medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden.

De meerwaarde

Let’s EPLAN staat onder engineers vooral bekend om zijn laagdrempelige, praktische informatie. Dat was ook dit jaar voor veel engineers weer een reden om het event te bezoeken. Ook kwamen er veel engineers naar Let’s EPLAN om meer te weten te komen over onderwerpen als ‘de combinatie van mechanische en elektrotechnische engineering in een 3D-model’, ‘deelklemmen’ en ‘de mogelijkheden van Eplan Platform 2025’. Voor de meesten was het niet hun eerste deelname. Veel engineers gaven aan dat ze Let’s EPLAN ook bezoeken om vakgenoten te ontmoeten en te leren van hun aanpak. Hoe gebruiken zij Eplan om bepaalde praktische uitdagingen op te lossen? Niet voor niets waren de sessies waarin andere Eplan Engineers en Eplan Geniuses inzichten en tips & tricks gaven, bijzonder populair.

Ter afsluiting van Let’s EPLAN was er ook dit jaar weer een Genius quiz. Ruim 300 Eplan Engineers gingen de onderlinge kennisstrijd aan. Via Mentimeter moesten zij binnen twintig seconden vragen beantwoorden over werken met EPLAN. Wie de meeste vragen het snelst, goed beantwoordde, mag zich komend jaar vertegenwoordigen als EPLAN Genius 2024. Volgens vaste traditie werd de quiz afgesloten met een uitgebreide prijsuitreiking, groepsfoto en borrel. Vanwege het doorbrekende zonnetje, vond het afsluitende diner deels buiten plaats. Een heerlijk einde van een inspirerende dag!

Volgende keer ook bijwonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aankomende events.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in om up-to-date te blijven!