• Home/
  • Trends/
  • Augmented reality voor 3D-ontwerpen: de eVIEW AR add-on
Geschatte leestijd: 4 minuten

Augmented reality voor 3D-ontwerpen: de eVIEW AR add-on

Vanaf nu is Augmented Reality binnen EPLAN Pro Panel beschikbaar. Met EPLAN eVIEW Free AR kunt u de digital twin van uw schakelkast overal rechtstreeks projecteren. Wilt u de nieuwe augmented reality-functie uitproberen via uw tablet of smartphone? In dit blog leest u hoe u dit gemakkelijk kunt doen.

Wat zou het mooi zijn om het digitale prototype van een schakelkast te kunnen laten zien tijdens een vergadering met de klant. Met de nieuwe AR add-on voor EPLAN eVIEW Free kan het! Met deze gratis functie kunt u 3D-ontwerpen vanuit EPLAN Pro Panel via de cloud delen. Zo kunt u de digital twin van uw project op een smartphone of tablet zichtbaar maken via augmented reality (AR).

Augmented reality

Augmented reality maakt het mogelijk digitale modellen in de werkelijke omgeving waarin men zich bevindt te plaatsen en deze op die manier uit te breiden. Een speciale bril is daarvoor niet per se nodig. Het is ook mogelijk om met de smartphone- of tabletcamera virtuele objecten aan uw eigen omgeving toe te voegen.

Hoe werkt het?

EPLAN eVIEW Free AR kan direct worden geopend in EPLAN Pro Panel 2.9 SP1 of hoger in de EPLAN Cloud cloud-omgeving. Hier kunt u 3D-ontwerpen uploaden naar de cloud en delen met andere gebruikers binnen een EPLAN Cloud organisatie. Er worden automatisch een link en een QR-code gegenereerd, die per e-mail verstuurd kan worden. De ontvanger scant de code met zijn tablet of smartphone via de partnerapp Vuforia van PTC. Deze app is gratis beschikbaar voor Android, iOS en Microsoft Phone.

Na het inloggen via het EPLAN Cloud account maakt deze app automatisch verbinding met EPLAN eVIEW Free AR. Nu kan de camera van het apparaat het 3D-ontwerp overal weergeven. Een tikje met de vinger op een schakelkastcomponent is voldoende om de 2D-weergave van het schema op dit punt te openen. Dit vergemakkelijkt verdere coördinatie via red- en greenlining, maar ook het onderhoud en beheer, het doorgeven van wijzigingen, en de exacte plaatsing van de componenten.

In de onderstaande video ontdekt u hoe u kunt starten met EPLAN eView Free AR:

Aanmelden voor EPLAN Cloud

Als u uw 3D-ontwerpen wilt delen en beschikbaar wilt maken voor EPLAN eVIEW Free AR, heeft u ten minste versie 2.9, SP 1 van EPLAN Pro Panel Professional nodig. Om de AR-functie op uw tablet of smartphone te gebruiken, installeert u de Vuforia View-app van PTC. Deze is gratis beschikbaar voor Android en iOS en ook via Microsoft Phone.

De basisvereiste is dat u zich via www.epulse.com aanmeldt voor de EPLAN Cloud omgeving om gebruik te kunnen maken van diverse EPLAN cloudapplicaties. Opmerking: U zult EPLAN eVIEW Free AR daar niet zien als u inlogt via uw browser. U kunt de toepassing openen via het menu-item "Utilities > AR Services" in EPLAN Pro Panel of via de Vuforia-app wanneer u een QR-code ontvangt en scant.

Test EPLAN AR-functie via demo

Als u de AR-functie rechtstreeks met uw smartphone of tablet wilt uitproberen, scant u gewoon de volgende QR-code om een demoproject te openen. Registratie op www.epulse.com is ook vereist om de demo te gebruiken. (Directe link voor mobiele apparaten)

Tip: De demo wordt opgeslagen in de cloud binnen de "EPLAN Cloud Community" organisatie. Als u nog geen lid bent van deze organisatie, kunt u zich daar gemakkelijk bij aansluiten via uw organisatiebeheer.

Bekijk de demo

Schrijf u in om up-to-date te blijven!