Geschatte leestijd: 7 minuten
We hebben allemaal de mond vol van Industrie 4.0 en Smart Industry. Is dit de zoveelste hype of leidt Smart Industry daadwerkelijk naar het beloofde land: sneller, flexibeler, beter en goedkoper ontwikkelen en produceren? Voor het bedrijf Hollander Techniek is dit al lang geen vraag meer, maar een gegeven. Al tien jaar werkt deze system integrator via functionele engineering toe naar smart customization van haar oplossingen. In dit blog leest u over deze ontwikkeling.
Geschatte leestijd: 8 minuten
Het is hét trending topic in de maakindustrie: smart customization. Toch dringt het besef dat engineeren slimmer moet, maar langzaam door in de besturingstechniek. Onterecht! Het is geen toeval dat smart customization ‘hot’ is in de maakindustrie en de machinebouw in het bijzonder. Levertijden worden korter en de prijzen staan steeds meer onder druk. Daar komt bij dat geschoolde mensen om technische oplossingen te bedenken, steeds schaarser worden. Efficiënt engineeren en produceren is dus meer dan ooit een must.
Geschatte leestijd: 5 minuten
Dat saaie, steeds terugkerende standaardwerk automatiseren, zodat u meer tijd over houdt voor de echt uitdagende engineeringproblemen. Kan dat? Ja, ook als elektrotechnisch engineer kunt u een deel van uw werk automatiseren. Dat begint met een goede standaardisatie. Macro’s en waardensets vormen daarbij de ruggengraat.
Geschatte leestijd: 5 minuten
De machinebouw kan haar concurrentiekracht versterken door betere samenwerking in de verschillende fasen van het ontwikkel- en productieproces. Zo stelt een gemeenschappelijk engineeringplatform ons in staat een vergaande standaardisatie door te voeren. Die op zijn beurt een snelle en eenvoudige configuratie van producten mogelijk maakt. Laten we nu kijken hoe we efficiënter kunnen samenwerken met de volgende fase in het traject: de productie.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Met een efficiënter engineering- en productieproces kan de machinebouw in de toekomst de concurrentie voorblijven. Dit vraagt om een betere samenwerking tussen de verschillende disciplines. Een gemeenschappelijk, digitaal engineering platform speelt in deze samenwerking een cruciale rol.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Bij het ontwerp van besturingen wordt vaak de elektrische besturing los gezien van de pneumatische/hydraulische besturing en de software. Machinebouwers die in de toekomst concurrerend willen blijven, zullen deze gescheiden afdelingen moeten transformeren naar een meer multidisciplinaire aanpak.
Geschatte leestijd: 3 minuten
De basis voor een gestroomlijnd en kostenefficiënt engineering- en productieproces wordt eigenlijk al eerder gelegd: tijdens het sales-traject. De salesmensen praten met de klant over de wensen en mogelijkheden. Hierbij wordt vaak te makkelijk meegegaan met specifieke klantwensen. “Voor sales kan alles”, is dan ook een veelgehoorde klacht van de engineeringafdeling. Die hierdoor steeds weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. De uitweg uit dit dilemma is simpel: geef de salesmensen de tools om samen met de klant producten te configureren.
Geschatte leestijd: 8 minuten
Het zijn spannende tijden voor machinebouwers in West-Europa. Met dank aan de toenemende globalisering en concurrentie staan de prijzen onder druk. Gelukkig zijn er binnen engineering verbeteringen mogelijk met aanzienlijke kostenbesparingen als resultaat.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

In onze blogs nemen wij u mee om hoe u uw werkprocessen nog efficiënter kunt inrichten. Onze gastauteurs brengen u op de hoogte van de nieuwste feiten, trends en ontwikkelingen binnen EPLAN en daarbuiten.

Schrijf u in om up-to-date te blijven!