• Home/
  • Trends/
  • EPLAN Cloud: werken in een veilige cloudomgeving
Geschatte leestijd: 5 minuten

EPLAN Cloud: werken in een veilige cloudomgeving

Binnen de maakindustrie zit ketensamenwerking in het DNA van bedrijven. Bovendien zijn digitalisering en Smart Industry dominante trends in deze sector. In dat licht kun je EPLAN Cloud zien. Het is een digitaal cloud-platform waarop de EPLAN oplossingen en diensten voor werken in de cloud te vinden zijn. Die producten werken honderd procent samen met (lokaal draaiende) applicaties zoals EPLAN Electric P8 en EPLAN Pro Panel op het bestaande EPLAN Platform.

Samenwerking in de keten

De huidige cloudgebaseerde applicaties draaien vooral om data en om samenwerking in de keten. Voor digitalisering van processen is het belangrijk dat component data, gegevens bevat voor alle proces stappen, van ontwerp tot en met productie. Middels EPLAN Cloud ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor componentfabrikanten om engineers te faciliteren in hun dagelijkse werk. Het EPLAN Data Portal kunt u ook vinden in de EPLAN Cloud omgeving. Ook zet EPLAN in op een hogere data kwaliteit en compleetheid door middel van de nieuwe EPLAN Data Standard.

Dezelfde informatie voor iedereen beschikbaar

In ketensamenwerking maken operators, system integrators, engineeringsbureau's, machine- en paneelbouwers voor de uitwisseling van gegevens tot nu toe nog vaak gebruik van de uitwisseling van documenten, PDF's en e-mails. Dat leidt onder andere tot versieperikelen: beschikt iedereen wel over dezelfde, up-to-date informatie? De EPLAN Cloud applicatie EPLAN eVIEW Free maakt het mogelijk om eenduidig wijzigingen, opmerkingen en specificaties te laten bekijken op basis van de meest actuele ontwerpversie. Samenwerkingspartners kunnen onderdelen van ontwerpen daarbij bijvoorbeeld goedkeuren, van commentaar voorzien of 'redlinen' en 'greenlinen'. En dat geheel kosteloos!

Bent u benieuwd wat u met EPLAN eVIEW kunt doen? Bekijk dan de impressie video!

Onderhoud en beheer

Een andere toepassing is te vinden in het onderhoud en beheer. Onderhoudsmonteurs kunnen daarbij de actuele documentatie die sinds de engineering is aangemaakt gemakkelijk in de cloud opzoeken, bijvoorbeeld via een QR-code op de schakelkast. Dat werkt een stuk sneller en makkelijker dan door papieren schema's te bladeren totdat u eindelijk gevonden heeft wat u zoekt.

Hoger plan met EPLAN Cloud

Behalve data en ketensamenwerking kent EPLAN Cloud nog een derde pijler: geautomatiseerd engineeren. Het vanuit bibliotheken geautomatiseerd genereren van ontwerpen is met EPLAN eBUILD ook cloudgebaseerd geworden. Ook van deze applicatie is een kosteloze versie beschikbaar met daarin bibliotheken met deelschakelingen die door componentfabrikanten worden aangeboden.

De keuzes voor het uitrollen van onze cloudomgeving maken we - zoals verwacht mag worden voor een sector waarin ketensamenwerking centraal staat - in nauwe samenwerking met onze klanten. Zij geven hun prioriteiten aan, wij spelen zo goed mogelijk in op die behoefte. En de behoefte is vooral om de ketensamenwerking op een hoger plan te brengen.

EPLAN Cloud ontdekken

Wilt u gelijk EPLAN Cloud ontdekken? Schrijf u dan gratis in!

Gratis registreren

Schrijf u in om up-to-date te blijven!