• Home/
  • Trends/
  • EPLAN eBUILD: daarom is upgraden naar de volledige versie de moeite waard
Geschatte leestijd: 6 minuten

EPLAN eBUILD: daarom is upgraden naar de volledige versie de moeite waard

EPLAN eBUILD is beschikbaar in twee verschillende versies. Om eBUILD Free te gebruiken, hoeft u zich alleen maar te registreren in de EPLAN Cloud-omgeving en volstaat een actuele platformlicentie. Als u echter ten volle wilt profiteren van de nieuwste engineeringmethodologie, is het raadzaam om te upgraden naar de volledige versie. In deze blog geven wij u hier vijf belangrijke redenen voor.

1. eBUILD Free is nog maar het begin! Maak nu uw eigen cloud-gebaseerde sjablonen voor deelcircuits

Met de eBuild Free oplossing kunt u al heel wat doen: binnen de EPLAN Cloud-omgeving zijn gratis sjabloonbibliotheken van EPLAN en bekende fabrikanten zoals Siemens of Phoenix Contact beschikbaar. Dit geeft u de gelegenheid om de geautomatiseerde koppelingen zelf uit te proberen en de resultaten direct te zien in bijvoorbeeld EPLAN Electric P8 of Fluid. Om deze methodiek echter systematisch te kunnen gebruiken voor de eigen engineeringprocessen, is meer nodig dan kant-en-klare sjablonen. U wilt uw hele engineersteam kunnen voorzien van sjablonen voor hergebruik in hun dagelijkse werkzaamheden. De volledige versie van EPLAN eBUILD bevat hiervoor een aparte omgeving.

2. Designer voor EPLAN professionals: uw engineeringpotentieel volledig benutten

In de eBUILD Designer wacht een boeiende taak op ervaren engineers die vaak met EPLAN werken en al ervaring hebben met macrotechnologie. Hier wordt de basis gelegd voor een geautomatiseerd schematisch ontwerp voor het gehele engineeringproces. De sjablonen die in de Designer worden gemaakt, kunnen steeds opnieuw worden gebruikt in cloud-gebaseerde teams of zelfs in verschillende bedrijven. Daarnaast is het ook mogelijk om de kant-en-klare sjablonen van eBUILD Free in de Designer te wijzigen en op maat aan te passen.

3. Op naar de Project Builder: automatisch schema's maken in de cloud

Als er eenmaal een solide sjabloonbasis is gemaakt in de Designer, wordt schema’s creëren gemakkelijker dan ooit voor teamgenoten en collega's. In de Project Builder kunnen ze met één druk op de knop de sjablonen op cloudbasis terugvinden, zodat ze eenvoudig schema's kunnen maken. Deze functionele omgeving in eBUILD is ook geschikt voor gebruikers die weinig ervaring hebben met EPLAN. Het werkt volgens hetzelfde principe als EPLAN eBUILD Free - aangevuld met toegang tot uw eigen sjablonen, die perfect zijn aangepast aan uw individuele bedrijfsprocessen.

4. Handmatige projectplanning minimaliseren door middel van standaardisatie

Het is duidelijk dat eerst een goede fundering voor de structuur van de sjabloonbibliotheken nodig is, voordat de juiste subcircuits standaard in de cloud beschikbaar zijn. Voor een consequente toepassing hiervan is het noodzakelijk om te werken met macro's in het EPLAN Platform of om de database naar wens te herstructureren. Die inspanning is overigens de moeite waard, zoals de Engineering 4.0-studie van EPLAN en het Europese 4.0 Transformatiecentrum van de RWTH Aachen Universiteit aantoont. Een consequente automatisering van de engineeringprocessen kan handmatige projectplanning tot 80 procent verminderen. Bovendien kan geautomatiseerde engineering een belangrijke bijdrage leveren aan een betere concurrentiepositie op de lange termijn, zelfs in het licht van de hoge digitaliserings- en globaliseringsdruk.

5. EPLAN Services: Sterke partner van producttraining tot procesbegeleiding

Naast de software-oplossingen biedt EPLAN gebruikers en bedrijven een breed scala aan diensten aan. Onder andere advies en hulp bij de implementatie en het efficiënte gebruik van de software. Ervaren deskundigen bieden bijvoorbeeld technische ondersteuning voor de gestructureerde opzet van macrobibliotheken in EPLAN Electric P8 of Fluid. Gebruikers kunnen nu ook online deelnemen aan gedetailleerde producttrainingen op de EPLAN Training Academy. Daarnaast biedt EPLAN Consulting uitgebreide workshops en holistische procesbegeleiding voor bedrijven. Als er tijdens de alledaagse werkzaamheden vragen over de toepassing ontstaan, zal onze wereldwijde technische ondersteuning te hulp schieten.

Voor meer informatie over het upgraden naar de volledige versie van EPLAN eBUILD kunt u terecht op www.eplan.nl.

Whitepaper: concurrentievoordelen dankzij automatisering

Efficiëntie, kwaliteit en tevreden klanten: dat is waar het om gaat in engineering. Maar hoe verhoog je de efficiëntie zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit? In ons whitepaper laten we zien hoe industriële bedrijven grote sprongen in efficiëntie kunnen maken.

Download de whitepaper

Schrijf u in om up-to-date te blijven!