• Home/
  • Trends/
  • EPLAN Nieuws 2.9: Service Pack 1! Wat kan het nieuwe Data Portal doen?
Geschatte leestijd: 7 minuten

EPLAN Nieuws 2.9: Service Pack 1! Wat kan het nieuwe Data Portal doen?

Met de release van ‘Service Pack 1’ voor het EPLAN Platform, versie 2.9, hebben gebruikers die zich in de cloud registreren onmiddellijk toegang tot diepgaande data en de gegevenskwaliteit van het nieuwe EPLAN Data Portaal. Laten we dat eens nader bekijken.

De huidige versie van het EPLAN Platform, versie 2.9, is sinds begin dit jaar op de markt en biedt meer flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid in het dagelijkse engineeringswerk. De software specialisten van EPLAN hebben een geheel nieuw totaalconcept geïntroduceerd, met als één van de kenmerken een meer transparante en overzichtelijke samenstelling van de individuele add-on-modules in de nieuwe ‘elements’.

Service Pack 1 biedt toegang tot het nieuwe Data Portal

Volledige transparantie in het productportfolio is slechts één van de vele redenen om een update uit te voeren naar versie 2.9. Onder de vele functies is Service Pack 1 ook een absoluut hoogtepunt te noemen: het is sinds juni beschikbaar en biedt gebruikers exclusieve toegang tot het nieuwe Data Portal in de EPLAN Cloud omgeving. Voor EPLAN gebruikers met een Software Service Agreement biedt deze uitbreiding volledige toegang tot gestandaardiseerde gegevens en aantrekkelijke functionaliteiten – mits zij zich gratis registreren voor EPLAN Cloud.

EPLAN Data Portal: grote selectie, beste kwaliteit, snel en gemakkelijk te gebruiken

Het Data Portal geeft toegang tot de productcatalogi van de meest prestigieuze onderdelenfabrikanten. Alle oplossingen die in het EPLAN Platform verankerd zijn bieden ook toegang tot het Data Portal. Dit portaal wordt voortdurend uitgebreid.

Naast de verscheidenheid aan gegevens is een ander voordeel van het nieuwe Data Portal de kwaliteit van de gegevens. De datastandaard – gebaseerd op eCl@ss Advanced – vult uniforme, hoge kwaliteit classificatiestandaarden voor apparaatgegevens aan. Gebruikers profiteren van gestandaardiseerde datasets welke direct vanuit het Data Portal naar hun projecten kunnen worden overgebracht.

En in dit geval werkt het niet alleen beter, maar ook sneller! Omdat de weergave van de gegevens in verschillende schema’s altijd gebaseerd is op een uniforme bron, kunnen gebruikers veel sneller werken – vanaf het begin van de uitwerking van de schema’s tot en met de inbedrijfstelling. Ook de gebruikersinterface van het Data Portal is vernieuwd, evenals de intelligente zoekfunctie, die het gebruik ervan en het navigeren door de productcatalogi steeds eenvoudiger en intuïtiever maakt.

De applicatie stelt alle projectdeelnemers in staat om eenvoudig de gegevens van componenten over te brengen naar de EPLAN documentatie. De benodigde inspanning voor het project gaat omlaag, terwijl de kwaliteit van zowel de machine als de machine- en systeem documentatie van de machine en installatie omhoog gaat.

EPLAN Cloud: een nieuw dataportaal in een nieuwe cloudomgeving

Het Data Portal is sinds juni 2020 geïntegreerd in EPLAN Cloud. Dit maakt toegang mogelijk vanuit elke EPLAN applicatie en vanaf elke locatie of thuiswerkplek met internettoegang. Bovendien biedt EPLAN Cloud, na een eenmalige registratie, ook toegang tot aanvullende exclusieve cloudtoepassingen zoals EPLAN eVIEW en eBUILD.

De beschikbaarheid van gegevens en databeveiliging moeten in de cloud natuurlijk hand in hand gaan. Het professionele EPLAN Cloud team werkt 24/7 om dit te waarborgen. Het Eplan Trust Center biedt volledige transparantie op dit gebied.

Daarom is het de moeite waard om het platform te updaten naar versie 2.9 ...

... allereerst vanwege het eenvoudige add-on concept en de vele functionele uitbreidingen. Maar het wordt nog vele malen interessanter in combinatie met het nieuwe Data Portal, dat direct beschikbaar is na een succesvolle registratie binnen de EPLAN Cloud-omgeving.

Onze tip: gebruikers die met een oudere versie van de software hebben gewerkt kunnen het nieuwe Service Pack gebruiken als springplank voor een platform update. Op die manier krijgen ze direct de toegang tot het nieuwe Data Portal.

Aanvullende informatie op het web

EPLAN heeft een aparte webpagina gecreëerd met belangrijke informatie en achtergronddetails over het nieuwe Data Portal:

Alle hoogtepunten en functies die het huidige EPLAN Platform de gebruikers te bieden heeft, vindt u hier in een overzicht:

Schrijf u in om up-to-date te blijven!