• Home/
  • Trends/
  • Let’s EPLAN 2023: geslaagde dag voor 400 trotse EPLAN engineers
Geschatte leestijd: 6 minuten

Let’s EPLAN 2023: geslaagde dag voor 400 trotse EPLAN engineers

Op 12 mei 2023 vond het event Let’s EPLAN plaats. Ongeveer 400 EPLAN engineers en docenten waren aanwezig in Theater Orpheus in Apeldoorn. Hier werden ze in vijf break-out sessies op de hoogte gebracht van de laatste EPLAN ontwikkelingen en konden ze onder het genot van koffie, lunch en een diner uitgebreid bijpraten met vakgenoten.

‘Proud to be an EPLAN Engineer’, dat is het motto van Let’s EPLAN 2023. Deze trots was gedurende het hele event duidelijk te zien, zowel in het enthousiasme van de deelnemers als de betrokkenheid van de aanwezige EPLAN medewerkers. Terechte trots, want nog niet eerder was Let’s EPLAN zo groots aangepakt als dit jaar. Met maar liefst 400 aanmeldingen, 20 presentaties in zeven zalen verspreid over het Orpheus-theater, met live support en uitgebreide koffie, lunch en diner.

Benaderbaar

Dagvoorzitter Johan Lentjes, Technical Business Manager bij EPLAN, trapte het event af met een kort welkomstwoord. Vervolgens introduceerden alle nationale en internationale sprekers zichzelf en vertelden kort wat deelnemers in hun sessie konden opsteken. Vaak sloten ze af met: ‘Wil je meer weten, spreek me gerust even aan na mijn sessie of op het Techplaza’ waar alle EPLAN experts laagdrempelig benaderbaar waren. Na de opening vonden in vijf tijdsblokken de break-out sessies plaats. Deelnemers konden zelf kiezen welke sessie ze elk blok wilden volgen.

Interessant voor iedereen

Past een sessie wel bij mijn kennisniveau? Elke presentatie had een niveau-aanduiding; allen, beginner, gevorderd of expert. Dat maakte Let’s EPLAN interessant voor iedereen, van engineers die al jaren dagelijks met EPLAN werken tot docenten die (elektrotechnische) vakken geven. Maar ook voor technici die nog onbekend zijn met EPLAN, omdat ze vooral met andere programma’s werken of net hun eerste stappen met EPLAN zetten. Zo vertelde een deelnemer: “Ik heb een nieuwe klant die met EPLAN wil gaan werken, een groot semioverheidsbedrijf. Dat is voor mij een goede reden om dit event te bezoeken. Ik hoop hier meer over EPLAN te weten te komen, bijvoorbeeld hoe het werkt en wat ik er allemaal mee kan.”

Antwoord op gebruikersvragen

Op de hoogte blijven, dat was een reden waarom veel engineers Let’s EPLAN bezochten. “Ik was ook vorig jaar op Let’s EPLAN en dat beviel uitstekend. Vooral omdat ik hier een goed beeld kreeg wat ik kan verwachten van EPLAN. Welke functionaliteit gaan ze wel of niet toevoegen in nieuwe versies en waarom?”, vertelde een deelnemer. EPLAN staat altijd open voor feedback. Heeft een gebruiker een opmerking of suggestie? Dan kon hij op Let’s EPLAN zijn of haar vraag stellen aan de experts, tijdens de sessie of daarna. Deelnemers konden met hun feedback ook op Techplaza terecht – een speciaal deel van de foyer waar support-medewerkers en consultants specifieke vragen beantwoorden.

Klankbord

Bijpraten met collega’s en contact met EPLAN experts waren ook redenen voor engineers om Let’s EPLAN te bezoeken: “Ik werk in een organisatie met een kleine technische afdeling: een groot theater waar elektrotechniek maar een klein, ondersteunend aspect is van het werk. Ik ben dan ook de enige die met EPLAN werkt. Soms zou ik graag met iemand overleggen hoe ik bepaalde dingen in EPLAN het beste kan aanpakken, daarvoor kom ik naar Let’s EPLAN. Ook heb ik een vraag over de integratie van EPLAN met SQL-database, daar hoop ik op Techplaza antwoord op te krijgen.”

Volgens traditie werd het event ook dit jaar afgesloten met een Genius-quiz. In een bomvolle grote zaal namen alle deelnemers het tegen elkaar op. Wie weet er het meest van EPLAN? Na de quiz volgde de prijsuitreiking, een borrel en diner. Een passende afsluiting van een bijzonder geslaagde dag!

Altijd up-to-date

Altijd op de hoogte en niets meer missen van EPLAN? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in om up-to-date te blijven!