• Home/
  • Trends/
  • Eenvoudig integreren: koppel EPLAN aan ERP
Geschatte leestijd: 2 minuten

Eenvoudig integreren: koppel EPLAN aan ERP

Smart Industry gaat over digitalisering van het ontwerp- en productieproces. Daarnaast gaat het over koppeling van productie- en kantoorsystemen. Soms zijn er complexe automatiseringspocessen nodig om dit voor elkaar te krijgen. Maar in andere gevallen kan de kern van dit proces met een betrekkelijk eenvoudige koppeling worden gerealiseerd. U leest hier meer over in dit blog.

In EPLAN ontwerpen en in een ERP bestellen

Wie in EPLAN schema's voor besturingen ontwerpt, benoemt daarbij meteen een stuklijst van de benodigde componenten met de technische specificaties van die componenten. Die componenten moeten besteld worden. Dat bestellen gebeurt via het ERP-systeem, waarin de gegevens voor logistieke en commerciële afhandeling van die componenten staan: wie levert ze en tegen welke prijs?

Nooit meer een stuklijst overtypen

In de praktijk van veel machinebouwers betekent dit een heel vervelend klusje voor werkvoorbereiders, inkopers of elektrotechnisch engineers: de stuklijst uit EPLAN overtypen in het ERP-systeem. In elk geval: deze koppeling tussen EPLAN en ERP-systeem is eenvoudig en snel te automatiseren. Het toevoegen van een uniek nummer maakt het mogelijk de technische gegevens in EPLAN te linken aan de commerciële en logistieke gegevens in de ERP. Daarbij bestaat er een volledige, automatische synchronisatie van de twee artikelbestanden op één centrale plek. Hierdoor kan nu een EPLAN materiaallijst zonder probleem uitgegeven worden aan het ERP systeem.

Essentiële stap in de digitale transformatie

Is dit een stap in het digitaliseren van het ontwerp- en productieproces? Check! Koppelt dit productie aan het kantoorsysteem? Check! Het slaat handmatige stappen over en voorkomt fouten. Veel eenvoudiger kan het zetten van een essentiële stap in de digitale transformatie niet worden.

Eenvoudig en slim integreren

Benieuwd welke voordelen het heeft om een EPLAN koppeling te maken met uw ERP-systeem? Download dan het ebook:

Download het e-book

Schrijf u in om up-to-date te blijven!