• Home/
  • Trends/
  • Zo houden we jouw EPLAN project veilig in de cloud
Geschatte leestijd: 5 minuten

Zo houden we jouw EPLAN project veilig in de cloud

Een EPLAN project bevat vaak bedrijfskritische informatie en intellectueel eigendom dat niet op straat mag komen te liggen. Ook wil je een dergelijk bestand, waar je veel tijd in hebt zitten, absoluut niet kwijtraken. In dit blog lees je welke beveiligingsmaatregelen EPLAN heeft getroffen om te zorgen dat jouw data altijd veilig is de cloud.

Speciaal SecOps Team

EPLAN houdt jouw data veilig met geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals versleuteling, gebruikersverificatie en meer. Dat is het werk van het SecOps Team – een afdeling op de Duitse EPLAN vestiging in Langenfeld. Dit team houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van de EPLAN Cloud. Hier zijn dagelijks tientallen IT-specialisten in de weer om onze data en applicaties in de cloud te verbeteren en veilig te houden. Dat doen ze onder andere aan de hand van threat intelligence en incident monitoring. Op grote schermen in het SecOps-kantoor is de actuele security-status van applicaties en data te zien. Dus is er iets niet in de haak? Dan merken de security-specialisten dat meteen en kunnen ze direct maatregelen treffen.

Veilig opgeslagen

Alle EPLAN cloudtoepassingen en -gegevens – inclusief jouw projecten – draaien in de Microsoft Azure Cloud. Het SecOps Team ontwikkelt, bewaakt en optimaliseert de cloudapplicaties. Het maakt onder andere back-ups en controleert deze ook regelmatig met behulp van herstelprocedures. Net als bij de brandweer maken deze zogenaamde firedrills deel uit van de routine. Bijna dagelijks wordt er een oefening gehouden, of het nu gaat om een gesimuleerde hackeraanval of een gecrashte databaseserver. De dataservers zelf staan in een beveiligd Microsoft-datacenter in de buurt van Amsterdam. Als internationale cloudpartner heeft Microsoft uitgebreide ervaring in het hosten en leveren van een solide, veilige IT-infrastructuur. Hebben onze IT-specialisten vragen? Dan stellen ze die aan Microsoft tijdens een wekelijkse partnerbijeenkomst. Om er helemaal zeker van te zijn dat onze data en applicaties veilig zijn, hebben we ook een Service Level Agreement (SLA) afgesloten met een responstijd van 15 minuten. Snelle hulp van Microsoft is dus gegarandeerd!

Meer dan data

Naast de data host Microsoft ook verschillende EPLAN cloudapplicaties, zoals eVIEW, eMANAGE, eSTOCK en het EPLAN Data Portal. EPLAN heeft meer dan 30 ontwikkelingsteams die de applicaties direct in een cloudomgeving bouwen, testen en beveiligen en zorgen dat deze altijd optimaal en veilig functioneren. Na uitgebreide beveiligings- en kwaliteitscontroles worden de applicaties vervolgens overgezet naar de productieomgeving. Deze manier van werken stelt het EPLAN SecOps Team in staat om security in een vroeg stadium van de applicatieontwikkeling mee te nemen. Daarnaast voeren de EPLAN beveiligingsspecialisten uitgebreide beveiligingstests uit aan het einde van het ontwikkelingsproces, zoals pentests. Op deze manier zorgt EPLAN ervoor dat elke cloudapplicatie voldoet aan de strenge beveiligingseisen.

ISO27001-gecertificeerd

Het SecOps Team werkt met een ISO27001-gecertificeerd security management system. Dit systeem hanteert verschillende veiligheidsprotocollen die ontwerp- en productiegegevens beschermen, ongeoorloofde toegang voorkomen en de vertrouwelijkheid en integriteit van data waarborgen gedurende het hele engineeringproces. Kortom, met ons gespecialiseerde SecOps Team, de nauwe samenwerking met en het strikte Service Level Agreement van Microsoft, en ons ISO27001-gecertificeerd security management system zorgen we bij EPLAN dat jij altijd en overal, veilig bij jouw cloudprojecten kunt.

Hoe ziet zoiets er in de praktijk uit? Bekijk de video:

Meer weten over dataveiligheid?

Het mag duidelijk zijn, EPLAN heeft dataveiligheid hoog in het vaandel staan. Meer informatie over onze aanpak met betrekking tot dataveiligheid vind je in ons Trust Center.

Ga naar het EPLAN Trust Center

Schrijf u in om up-to-date te blijven!