• Home/
  • Klantverhalen/
  • eReM: haal zoveel mogelijk uit automatisering en standaardisering
Geschatte leestijd: 2 minuten

eReM: haal zoveel mogelijk uit automatisering en standaardisering

eReM Elektrotechnici geeft een inspirerend beeld van wat mogelijk is met EPLAN. Het bedrijf in Zwijndrecht is actief in de paneelbouw, E&I-engineering en -installatie en PLC-programmering voor de zware industrie. In alle stappen, van het ontwerpen tot het testen van besturingskasten, maakt eReM gebruik van EPLAN.

Een basisproject met basisinstellingen

Zo heeft het bedrijf een 'basisproject' aangemaakt met bedrijfsspecifieke basisinstellingen. Daardoor start elk project met een voorsprong. Verder slepen E&I-engineers via macro's bouwgroepen hun ontwerp in. Dat werkt snel en efficiënt; bovendien kunnen de elektrotechnisch ingenieurs zich hierdoor focussen op het eigenlijke ontwerpen.

Virtual prototyping

Virtual prototyping levert een digital twin op. Daarin zijn al voor de montage begint, eventuele fouten op te sporen. Als 'praatplaatje' maakt zo'n digital twin de overdracht van Engineering naar Werkvoorbereiding en vandaar naar Montage gemakkelijk. Met deze digitale basis kan eReM snel schakelen. Met de automatisering van de mechanische assemblage is eReM al goed op weg. Smart wiring staat in de planning. “Alles wat we kunnen automatiseren, gaan we de komende jaren doen”, klinkt het bij eReM. Dat begint en eindigt met EPLAN.

Ontdek wat er mogelijk is met EPLAN

eReM Elektrotechnici geeft een inspirerend beeld van wat mogelijk is met EPLAN. Ook geinspireerd raken? Bekijk de video van eReM:

Bekijk de video

Schrijf u in om up-to-date te blijven!