• Home/
  • Klantverhalen/
  • Tolsma-Grisnich stroomlijnt machinebouw met EPLAN Vault integratie
Geschatte leestijd: 4 minuten

Tolsma-Grisnich stroomlijnt machinebouw met EPLAN Vault integratie

Tolsma-Grisnich maakt machines voor het opslaan en verwerken van voornamelijk knolgewassen. Deze machines om onder andere gewassen te wassen, sorteren, ventileren en conditioneren ontwerpt, bouwt en levert het bedrijf wereldwijd vanuit het hoofdkantoor in Emmeloord.

Twee aparte werelden

Het machinebouwproces bij Tolsma-Grisnich verliep stroef. “Dat kwam doordat mechanical en electrical engineering bij ons twee aparte werelden waren. Een mechanical engineer denkt in objecten en een electrical engineer in functies”, zegt Peter de Moel, Manager Engineering Tolsma-Grisnich. “Daardoor verliep de communicatie soms niet soepel, was er geen eenduidige werkwijze en moesten we geregeld fouten herstellen. Bovendien was de data waarmee we werkten versnipperd over systemen.”

Best practices als basis

EPLAN realiseerde de EPLAN Vault integratie samen met zijn partner Cadac. Daarbij koppelden de experts EPLAN software aan de ERP- en PDM-systemen. Dat deden EPLAN en Cadac volgens hun eigen mechatronische werkwijze met voorgedefinieerde werkprocessen en één overkoepelende databron – een aanpak gebaseerd op gezamenlijke best practice-werkmethodes binnen de PDM-omgeving. Vervolgens lieten EPLAN en Cadac de Tolsma-Grisnich-engineers zelf de voordelen ervaren in een live experience. Daardoor leerden zij hands-on hoe ze de best practices in hun eigen organisatie kunnen implementeren.

Meer efficiency

Tolsma-Grisnich beschikt nu over één PDM-platform (Vault Professional) waar alle mechanische en elektrotechnische data samenkomen. Het resultaat? Een efficiënter machinebouwproces met een vaste, duidelijke werkwijze voor zowel mechanical als electrical engineers. Dat leidt tot minder fouten en meer kwaliteit. Daarnaast zorgt de EPLAN Vault integratie voor een gestroomlijnd bestelproces met minder dubbele orders. Aanpassingen in het ERP-, engineering- en PDM-systeem worden immers automatisch overal­ ­doorgevoerd.

Door de EPLAN Vault integratie legt Tolsma-Grisnich een belangrijke basis om zijn engineeringsproces door te ontwikkelen van ‘engineering ­to ­order’ naar­ ‘configure­ to ­order’. “Onze mensen kunnen werkelijk alle machinemodules terugvinden in Autodesk Vault”, legt De Moel uit. “Daardoor kunnen we machinemodules snel opzoeken en makkelijk hergebruiken. Daarnaast kunnen de EPLAN gebruikers als volledige engineers te werk gaan en hun eigen ding doen.” Op deze manier kweekt Tolsma-Grisnich tevreden, loyale technische medewerkers en wordt het bedrijf een nog aantrekkelijkere werkgever.

Net als Tolsma-Grisnich jouw electrical en mechanical engineering in lijn brengen? Bij EPLAN denken we graag met je mee. Download de bijbehorende casestudy alvast ter inspiratie.

Bekijk onze klantreferentie

EPLAN en Cadac integreerden EPLAN met Autodesk Vault. Daardoor werken electrical en mechanical engineers gegarandeerd met dezelfde data. Het resultaat? Een gestroomlijnd ontwerp- en bouwproces, minder faalkosten, tevreden medewerkers en blije klanten. Bekijk de video van deze klantreferentie.

Bekijk de video

Schrijf u in om up-to-date te blijven!