• Home/
  • Tips/
  • EPLAN eSTOCK | Toegang tot artikelgegevens in de cloud
Geschatte leestijd: 6 minuten

EPLAN eSTOCK | Toegang tot artikelgegevens in de cloud

EPLAN eSTOCK is cloud-gebaseerde software voor het beheren en onderhouden van EPLAN-artikelgegevens zoals technische informatie, afbeeldingen, documenten en macro's. Artikelgegevens kunnen worden geüpload naar EPLAN eSTOCK vanuit het EPLAN Platform 2023. Vervolgens kunnen ze via een webbrowser worden bekeken, bewerkt en gedeeld met andere gebruikers. Dit betekent dat onze klanten nu gemakkelijk en veilig onderdelen kunnen delen en openen via de cloud.

Thuiswerken? Onderweg werken? Buiten het bereik van het bedrijfsnetwerk? Informatie delen met externe belanghebbenden bij een project? Allemaal geen probleem. EPLAN eSTOCK optimaliseert de workflow via veilige samenwerking in de cloud, ongeacht de locatie van de gebruiker.

Met de tool voor gebruikersbeheer (User Management) kunnen klanten autorisaties definiëren en toewijzen aan iedereen die toegang heeft tot artikelen van het programma in de cloud. Dit houdt de gegevens veilig en beveiligd. Het beperkt de toegang tot 'Edit' tot degenen die artikelen beheren en creëren. Daardoor blijft de kwaliteit van de artikelgegevens gegarandeerd.

Voordelen in één oogopslag:

  • Artikelgegevens zijn binnen het hele bedrijf hetzelfde
  • Gegevensonderhoud is niet langer tijdrovend
  • Locatie-onafhankelijke, snelle toegang tot de artikeldatabase
  • Centrale beschikbaarheid voor een betere interne en externe samenwerking

Eenmaal geüpload naar de EPLAN Cloud, kunnen de artikelgegevens centraal worden bekeken door iedereen die bij het project betrokken is.

"We verwachten hogere productiviteit met EPLAN eSTOCK!"

Markus Beirer, hoofd elektrisch ontwerpen bij Autewe GmbH, heeft deelgenomen aan de bètatest. Hij is onder de indruk van de eerste resultaten: "Voorheen werkten onze medewerkers bij thuiswerk met lokale kopieën van de artikeldatabase. De toegang tot de centrale artikeldatabase via een VPN was namelijk te traag. Daardoor werden lokaal aangemaakte artikelen niet regelmatig vergeleken met de hoofddatabases op onze server." In de toekomst gaan alle medewerkers over naar EPLAN eSTOCK en werken dan met een gecentraliseerde database. "We verwachten dat dit de productiviteit zal verhogen. We hoeven dan niet langer meerdere keren artikelgegevens aan te maken. Ook het werken in teamverband wordt veel makkelijker", vindt Beirer.

Ook voor de Belgische klant P&V Panels is teamwork belangrijk. "Bij ons vindt de engineering op verschillende locaties plaats”, legt Engineering Coördinator bij P&V Panels Berny Pellaers uit. “Elke locatie heeft zijn eigen expertisegebied. Dankzij EPLAN eSTOCK is het nu mogelijk om elke locatie te voorzien van precies die artikelen die nodig zijn. Het delen van gegevens gaat efficiënt en is zo nodig eenvoudig aan te passen."

Ronny Kaltschmid, algemeen directeur van Kaltschmid Industrial Engineering GmbH, deelt ook zijn positieve feedback: "Naar mijn mening is EPLAN eSTOCK absoluut de juiste aanpak voor het centraal beheren van het complexe onderhoud van artikelgegevens die in het hele bedrijf worden gebruikt. Ik verwacht dat cloud-gebaseerd artikelbeheer onze klanten én mijn bedrijf behoorlijk wat tijd zal besparen."

Naast een afbeelding bevat een in eSTOCK vrijgegeven onderdeel alle noodzakelijke gegevens zoals onderdeel- en ordernummer, artikelomschrijving, ERP-nummer en producentinformatie.

Normen worden gerespecteerd

"EPLAN eSTOCK stelt bedrijven in staat beter gebruik te maken van hun mensen. Ze besparen namelijk op onderhoud van hun eigen IT-infrastructuur. Zelf geïnstalleerde SQL server-oplossingen of een virtuele desktop infrastructuur zijn immers complex en duur," legt Thomas Bings uit. Hij is verantwoordelijke voor Master Data bij EPLAN. Bovendien zijn de gegevens consistenter en van hogere kwaliteit. "Meervoudige of ongecontroleerde gegevensinvoer behoort tot het verleden. Dit komt de kwaliteit van projecten ten goede - rekening houdend met de vereiste normen."

EPLAN-gebruikers met een abonnement kunnen EPLAN eSTOCK (van het EPLAN Platform 2023) zonder extra kosten gebruiken.

Wij zijn blij met uw feedback!

Zie onze website voor meer informatie over EPLAN eSTOCK en aanvullende functies van Platform 2023. Heeft u ook de bètatest-versie van EPLAN eSTOCK gebruikt? Wij vernemen graag uw opmerkingen en suggesties via: bribbers@eplan.nl.

Schrijf u in om up-to-date te blijven!
Process Consulting
Engineering Software
Implementation
Global Support