• Home/
  • Tips/
  • Kwaliteitstrajecten ECE en ECC vernieuwd: wat betekent dat voor u?
Geschatte leestijd: 4 minuten

Kwaliteitstrajecten ECE en ECC vernieuwd: wat betekent dat voor u?

Wilt u zich als EPLAN expert onderscheiden in de markt? Dat kan met de kwaliteitslabels EPLAN Certified Engineer (ECE) en EPLAN Certified Company (ECC). Wij zorgen dat deze kwaliteitsprogramma’s naadloos aansluiten op de wensen van de markt, zodat uw kennis altijd up-to-date is. Dit jaar zijn de trajecten daarom vernieuwd. Wat er is veranderd en wat dit betekent voor uw huidige ECE- of ECC-certificaat leest u in deze blog.

Wat houdt het ECE-traject in?

EPLAN heeft kwaliteitslabels voor engineers en bedrijven. Engineers die het ECE-traject afleggen leren hoe ze de EPLAN oplossingen zo efficiënt mogelijk gebruiken en worden aan het einde van de rit getest door een objectieve instantie. Met het EPLAN Certified Engineer (ECE) onderstrepen ze hun professionele expertise. U kunt zich ook als bedrijf EPLAN certificeren. Hiervoor moet u aan een aantal voorwaarden voldoen en doorloopt u EPLAN Certified Company (ECC)-traject.

Wat verandert er aan het ECE-traject voor engineers?

Tot voor kort lag de focus van het ECE-traject op het werken met EPLAN Electric P8. Maar de ontwikkelingen in de markt gaan snel. Steeds meer bedrijven werken met digital twins om het ontwerp- en productieproces te stroomlijnen en gebruiken daarvoor voornamelijk EPLAN Pro Panel. In het vernieuwde ECE-traject is rekening gehouden met deze veranderde behoefte.

Het nieuwe ECE-opleidingstraject is flexibel en bestaat uit twintig opleidingsdagen verdeeld over drie modules:

  1. Een vast blok van dertien opleidingsdagen dat focust op een basiskennis van EPLAN, aangevuld met enkele kortere uitbreidingen.
  2. Een keuzemodule van vier of vijf dagen met training in EPLAN Pro Panel, PLC & Automatisatie of Normen & Productstructurering. (Het is ook mogelijk om meerdere modules te volgen).
  3. De laatste module bestaat uit een test van de kennis die werd opgedaan in module 1 en 2.

Geldigheid en verlengen certificaten

Goed nieuws. Daar waar het ECE- en ECC-certificaat voorheen twee jaar geldig waren, is dit nu met een jaar verlengd. Beide certificaten zijn dus voortaan drie jaar geldig. Heeft u vóór 2021 een ECE- of ECC-certificaat behaald binnen het oude traject? Dan blijft deze gewoon geldig tot twee jaar na de datum waarop u het behaalde. Als u uw ECE-certificaat wilt verlengen, dan is het niet nodig om het volledige traject opnieuw te doorlopen. U hoeft enkel het hercertificeringsexamen af te leggen.

Ook een EPLAN certificering?

Wilt u zich als engineer onderscheiden met het EPLAN Certified Engineer-kwaliteitslabel? Bedrijven die een ECE-engineer in dienst hebben, kunnen in aanmerking komen voor het EPLAN Certified Company-kwaliteitslabel. Lees hier meer over de voorwaarden en de voordelen.

Schrijf u nu in voor het ECE-opleidingstraject

Schrijf u in om up-to-date te blijven!