• Home/
  • Tips/
  • Let’s EPLAN Genius Quiz: voor velen een vraag, voor Eplan engineers een weet
Geschatte leestijd: 5 minuten

Let’s EPLAN Genius Quiz: voor velen een vraag, voor Eplan engineers een weet

Traditioneel wordt Let’s EPLAN afgesloten met de jaarlijkse EPLAN Genius Quiz. Ook de afgelopen editie van hét event voor Eplan engineers eindigde met de quiz over het gebruik van de software in de breedste zin van het woord. Ruim 300 engineers kruisten hun mobiele telefoons met het Eplan Platform als digitale arena. In dit blog zetten we de hoogtepunten van de Let’s EPLAN 2024 - Genius Quiz op een rijtje.

Let’s EPLAN 2024 vond plaats op 31 mei jl. in een voormalige textielfabriek aan de rand van Nijmegen: De Vasim. Deze industriële locatie biedt vandaag de dag ruimte aan creatieve ondernemers en een evenementenlocatie. Hier gaven Eplan experts en partners twintig verschillende break-outsessies in vijf verschillende zalen. Zij doken in uiteenlopende praktische uitdagingen, van automatische schemageneratie tot elektrotechnische en mechanische engineering in één 3D-model. Tijdens de koffie, lunch en het afsluitende diner was er voor de 500 aanwezige engineers volop mogelijkheid om bij te praten met collega’s en Eplan specialisten. Uiteraard eindigde de dag met de EPLAN Genius Quiz.

Twintig vragen

‘Hoe krijg je het dialoogvenster Invoegmodus weer terug als je Deze invoegmodus altijd gebruiken eerder hebt aangevinkt?’, met deze vraag opende de Genius Quiz. Gevolgd door meer gebruiksvragen over Eplan als ‘Hoeveel artikelnummers staan er in het Eplan Data Portal?’, ‘Hoe heet het nieuwe Eplan databankformaat voor het artikelbeheer?’ en ‘Welke bestandextensies zijn mogelijk voor een labeling exportbestand?’. In de overvolle centrale hal beantwoorden 300 deelnemers deze vragen op hun mobiel. Hoe eerder iemand het juiste antwoord gaf, hoe meer punten het opleverde. Na twintig vragen kwam er een vijftal trotse winnaars uit de bus rollen. Dit exclusieve vijftal mag zich tot het volgende event EPLAN Genius noemen.

Over de winnaar

Dit jaar ging Eplan engineer Michel van Ooijen er met de hoogste score én bloemen vandoor. We spraken kort met één van de winnaars. Welke tactiek heeft hij toegepast? “Snel – maar natuurlijk wel goed – antwoorden. En een beetje geluk helpt ook mee”, antwoordt Michel. Hij werkt als Lead Hardware Engineer bij MA-IT geregeld met Eplan. Michel bezocht Let’s EPLAN al vaker en heeft dit jaar vooral veel opgestoken van de sessie van PIA Services. “Mooi om te zien hoe zij hun werkwijze volledig hebben geautomatiseerd met EPLAN Pro Panel, daar heb ik veel bruikbare tips uit gehaald. Ook de sessie over deelklemmen was heel leerzaam. Ik weet daar best veel van maar ben door deze sessie van Hans Koehorst toch nog tot nieuwe praktische inzichten gekomen.”

Net als veel andere engineers bezocht nieuwbakken EPLAN Genius Michel Let’s EPLAN niet alleen voor de nuttige praktische sessies. “Het is hét moment om mede-engineers te ontmoeten en te leren van hun aanpak. Iedereen heeft toch zijn eigen manier van werken met EPLAN en het kan altijd slimmer. Dat werd wel duidelijk in de sessie van PIA Services, zij hanteren in mijn ogen echt de werkwijze van de toekomst.” Behalve met veel nieuwe informatie ging Michel als één van de winnaars ook naar huis met een Eplan branded JBL speaker en natuurlijk met de titel EPLAN Genius en bijbehorende eeuwige roem.

Volgend jaar ook naar Let’s EPLAN?

Wil je volgend jaar ook aanwezig zijn op Let’s EPLAN? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zo ben jij als eerste op de hoogte van alle Eplan events.

Schrijf je in!

Schrijf u in om up-to-date te blijven!