• Home/
  • Tips/
  • Waarom verandering in het werkproces begint bij de engineer
Geschatte leestijd: 2 minuten

Waarom verandering in het werkproces begint bij de engineer

Je zit als (werkvoorbereidend) engineer tot aan je oren in de projecten. Deadlines zijn strak en ondertussen komen er geen nieuwe werknemers bij om het teveel aan projecten op te vangen. ‘Meer met minder doen’ is gewenst, maar tegelijkertijd een utopie. Automatisering is een oplossing, maar waar haal je de tijd vandaan om dit te realiseren? En wie moet het gaat doen?

Dubbel werk in drukke tijden

Soms zijn er vreemde dingen aan de hand. Engineers die gegevens met de hand over moeten typen. Communicatie verloopt veelal via e-mail, waardoor er verschillende versies van hetzelfde bestand tegelijkertijd in omloop zijn. Wijzigingen worden niet doorgevoerd in een centraal bestand, maar moeten op verschillende plekken worden doorgevoerd. Het gevolg: dubbel werk. En het is al zo druk.

‘Nu houden je concurrenten zich nog gedeisd. Ze zitten net als die spookjes nog in hun ‘hokje’. Maar voor je het weet hebben ze je ingehaald, en dan ben je te laat.’ - Peter Hooimeijer, Application Consultant bij EPLAN

Nog los van deze druk van buitenaf, zul je als engineer ook weleens bij jezelf denken: waarom zit ik die gegevens nu wéér handmatig over te kloppen? Met alle respect, maar ik kan toch wel meer dan dit? “Het is belangrijk om te beseffen dat je als engineer veel invloed op de interne werkprocessen kunt hebben”, aldus Hooimeijer. “Als jij het idee hebt dat het makkelijker moet kunnen, dan klopt dit vaak! Wanneer je eenmaal werkt met 3D-modellen en geautomatiseerde werkplannen, dan wil je niet meer terug.”

Begin vandaag met 3D tekenen

Meer weten? Download dan gratis het e-book ‘Van 2D-tekenen naar 3D samenstellen, met daarin zes redenen waarom je hier als toekomstgerichte engineer niet omheen kunt.

Download het e-book

Schrijf u in om up-to-date te blijven!