• Home/
  • Chris Brouwer
Geschatte leestijd: 4 minuten
We kunnen ons voorstellen dat u best eens met een EPLAN expert zou willen praten. Over hoe er slimmer gewerkt zou kunnen worden. Hoe die oude EPLAN projecten eindelijk eens gemigreerd kunnen worden. Of gewoon wat hulp bij de installatie van updates. In dit blog leg ik graag uit wat wij kunnen doen om u te helpen ťn wat handig is om vast rekening mee te houden.
Geschatte leestijd: 5 minuten
U wilt efficiŽnter engineeren. Een cruciale stap is het structureren van uw engineeringprojecten in een eigen standaard. Minstens zo belangrijk is de vraag hoe u het ontwerpproces het beste kunt optimaliseren. Oftewel, hoe kiest u de juiste ontwerpmethode? In dit blog duiken we dieper in de design methods die u helpen uw engineeringproces te optimaliseren.
Geschatte leestijd: 6 minuten
Samenwerken aan projecten is in de machinebouw aan de orde van de dag. We delen heel wat informatie met andere vakdisciplines, via bijvoorbeeld meetings, e-mails, lijsten en tekeningen. Met allemaal hetzelfde doel: een werkende machine, installatie of besturing. Waarom loopt de samenwerking dan toch zo vaak mis? En belangrijker: wat kunnen we hieraan doen?
Geschatte leestijd: 9 minuten
Engineers doen waar ze goed in zijn: oplossingen bedenken waarmee de klant nog efficiŽnter kan werken. Productieprocessen zo flexibel maken, dat maatwerk standaard wordt. Dat is de nieuwe industriŽle revolutie waar we nu midden in zitten. Gek genoeg is het ontwikkelen van deze slimme oplossingen nog altijd ambachtelijk handwerk. Maar niet lang meer. Hoog tijd om het laatste taboe te doorbreken: het engineeringproces Ūs te automatiseren.

Na zijn technische scholing startte procesconsultant Chris Brouwer in 2001 als tekenaar in de industriële automatisering. Inmiddels adviseert hij het management van bedrijven in binnen- en buitenland al jaren over procesverbetering. Duurzame verbeteringen mogelijk maken, daar draait het voor Chris om. Door het analyseren en structureren van complexe systemen raakt hij de kern van het probleem. “In veranderingsprocessen help ik abstracte doelen tastbaar te maken. Mijn missie is daarbij het dominante mechanisch productdenken te doorbreken. Het is de bedoeling dat oplossingen in productieautomatisering elektrotechnisch ingenieurs werk besparen. Door mechanisch productdenken dreigt het hen juist meer werk op te leveren. Het draait uiteindelijk om mensen, hun communicatie en hun samenwerking. Het gaat erom, dat zij gezamenlijk hightech-oplosingen efficiënt laten werken, waarbij technologie niet meer dan een middel is. Het gaat veel meer om echt luisteren en elkaar begrijpen. Dat betekent bijna automatisch dat ik de oplossing haast nooit geef; ik help die te vinden door richting te geven. Mijn kennis en ervaring zet ik in om mensen nieuwe inzichten te geven. Dat doe ik als verbinder tussen strategie en operatie - altijd met oog voor de mens.”

Schrijf u in om up-to-date te blijven!