• Home/
  • Trends/
  • 5 goede voornemens voor uw bedrijf in 2022 (met hulp van EPLAN subscription)
Geschatte leestijd: 6 minuten

5 goede voornemens voor uw bedrijf in 2022 (met hulp van EPLAN subscription)

Heeft u uw goede voornemens voor 2022 al gemaakt? Wij geven 5 voorzetjes om in dit nieuwe jaar een nieuwe stap te zetten richting de digitale transformatie, uw bedrijfsprocessen te optimaliseren én het werkplezier te vergroten. Met een beetje hulp van EPLAN subscription, die onze software flexibeler maken dan ooit. U kiest een abonnement voor 6, 12 of 36 maanden, afhankelijk van uw behoefte.

1. In 2022 ga ik (nog) een stap zetten richting automatisering

2022 is hét jaar om aan de slag te gaan met automatisering. Net als 2020 en 2021 dat waren, overigens. Veel bedrijven zijn op zoek naar het juiste moment om een stap te zetten in de digitale transformatie. Ieder moment dat u eerder instapt, zorgt voor een voorsprong op de bedrijven die nog gebruik maken van oude werkwijzen. Goede software helpt u bij het voldoen aan de vraag van de markt, juist nu die vraag steeds ingewikkelder wordt, de tijdsdruk en concurrentiestrijd aanwakkeren en goed personeel soms onvindbaar lijkt. Met een EPLAN abonnement kiest u alleen voor de software die u op dat moment gebruikt: van EPLAN Cogineer tot eBUILD en EPLAN Engineering Configuration Professional. Zo kunt u de automatisering stap voor stap aanpakken.

2. Ik wil engineerswerk nog leuker maken

Veel engineers zijn bang dat hun werk saai wordt als software delen daarvan overneemt. Maar niets is minder waar: het wordt juist leuker! Door repeterende werkzaamheden te standaardiseren en te automatiseren, kunt u zich als engineer op de leuke dingen richten, zoals unieke projecten en bijvoorbeeld R&D. Laten we in 2022 inzetten op meer werkplezier, door de software de minder uitdagende klussen te laten doen.

3. Ik ga hulp vragen bij de digitale transformatie

De toepassing en integratie van digitale technologieën en oplossingen roepen vaak vragen op: waar begin ik? En hoe werkt dat dan? Waarom digitaal transformeren? Wat betekent het voor mijn bedrijf en welke voordelen brengt het? EPLAN is meer dan een softwareleverancier. We zien het als ons doel om bedrijven stap voor stap te begeleiden in de digitale transformatie. En daarom hebben we een team van ervaren consultants die samen met u kijken naar de antwoorden op uw vragen. Het resultaat? Een optimaal ingericht werkproces met minder fouten, lagere kosten, meer snelheid én betere kwaliteit. De EPLAN oplossingen zijn modulair en flexibel. Dat betekent dat u zelf bepaalt in welk tempo de software geïmplementeerd wordt, welke diensten u gebruikt en daarmee hoe uw digitale transformatie eruitziet.

4. In 2022 ga ik me meer bezighouden met veiligheid

In de werkplaats is veiligheid al heel belangrijk, maar hoe zit het met cyber security? Dat is een thema dat we ook in 2022 nog veel tegen gaan komen. Denk dan aan de veilige opslag van gegevens, de privacy van uw gebruikers en bescherming van data tegen bijvoorbeeld brand of wateroverlast. Met EPLAN blijven uw gegevens volledig uw eigen intellectuele eigendom. En doordat de software altijd up-to-date is, zijn de beveiligingsmaatregelen dat ook altijd. Voor een veilige opslag en uitwisseling van uw gegevens is er bovendien de mogelijkheid om gebruik te maken van de beveiligde EPLAN cloudomgeving.

5. Ik ga kennis vastleggen voor al mijn medewerkers

In veel bedrijven werken engineers met jaren ervaring, die veel van hun werk doen op de kennis in hun hoofd. Het wordt tijd om die kennis vast te leggen, bijvoorbeeld door veelgebruikte schema’s en functies op te slaan als bouwstenen (macro’s). Zo gaat de kennis van deze generatie niet verloren en kan (een deel van) hun werk uiteindelijk ook overgedragen worden aan (jonge) collega’s.

We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een mooie voorzet hebben gegeven voor uw goede voornemens voor 2022? Wilt u meer weten over de EPLAN subscriptions? U vindt hier 10 redenen om te kiezen voor een abonnement. En wilt u naar aanleiding van dit artikel eens samen kijken waar u in 2022 de meeste winst kunt behalen? Dan zitten we (digitaal) voor u klaar.

Tien goede redenen om u te abonneren op EPLAN

Ontdek waarom een abonnement op onze software de moeite waard voor u is.

Ontdek hier meer

Schrijf u in om up-to-date te blijven!