Geschatte leestijd: 4 minuten
Binnen de maakindustrie zit ketensamenwerking in het DNA van bedrijven. Bovendien zijn digitalisering en Smart Industry dominante trends in deze sector. In dat licht kun je EPLAN Cloud zien. Het is een digitaal cloud-platform waarop de EPLAN oplossingen en diensten voor werken in de cloud te vinden zijn. Die producten werken honderd procent samen met (lokaal draaiende) applicaties zoals EPLAN Electric P8 en EPLAN Pro Panel op het bestaande EPLAN Platform.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Vanaf nu is Augmented Reality binnen EPLAN Pro Panel beschikbaar. Met EPLAN eVIEW Free AR kunt u de digital twin van uw schakelkast overal rechtstreeks projecteren. Wilt u de nieuwe augmented reality-functie uitproberen via uw tablet of smartphone? In dit blog leest u hoe u dit gemakkelijk kunt doen.
Geschatte leestijd: 5 minuten
De meeste toonaangevende bedrijfsapplicaties worden inmiddels aangeboden als abonnementsvorm. Het is een ontwikkeling die in de consumentenmarkt al langer de norm is. In deze blog vertellen we waarom EPLAN overstapt naar subscription en wat voor u als klant en gebruiker de voordelen zijn.
Geschatte leestijd: 3 minuten
De software van EPLAN ontstond begin jaren tachtig en liep parallel aan de opkomst van Microsoft en IBM. Zonder dat duo, was EPLAN er wellicht nooit geweest. Het begon op de bekende wijze, met iemand die dacht: dit moet toch makkelijker kunnen?
Geschatte leestijd: 3 minuten
Binnen de gehele keten van industriële automatisering, zien we dat informatie vaak volgens een oud en vertrouwd proces verwerkt wordt. Via Excel-lijsten en pdf-bestanden die later weer handmatig overgetypt moeten worden.
Geschatte leestijd: 5 minuten
Slaan we niet door met de standaardisering en automatisering? Proberen paneel- en machinebouwers het eindproduct niet mooier (en duurder) te maken dan de klant wil? Valide vragen van Bert Bruggink (61), Supervisor Project Engineering Hardware & Software bij Moba.
Geschatte leestijd: 6 minuten
Ruim dertig jaar is in de wereldgeschiedenis niet zo lang. Maar in de wereld van de software staat drie decennia geleden min of meer gelijk met terug naar de steentijd. Ik kijk met genoegen terug op een tijd waarin EPLAN als pionier in Nederland voet aan de grond probeerde te krijgen. Dat lukte door waar te maken wat in de brochure stond.
Geschatte leestijd: 4 minuten
In dit eerste gastblog is Karel Branten (60) aan het woord. Hij is Lead Electrical Engineering bij Smit Thermal Solutions en werkte al met EPLAN toen het nog op MS-DOS draaide. Hij maakte van dichtbij mee hoe engineering zich verplaatste van de houten tekentafel naar de digitale wereld.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

In onze blogs nemen wij u mee om hoe u uw werkprocessen nog efficiënter kunt inrichten. Onze gastauteurs brengen u op de hoogte van de nieuwste feiten, trends en ontwikkelingen binnen EPLAN en daarbuiten.

Schrijf u in om up-to-date te blijven!