• Home/
  • Trends/
  • De kosten van EPLAN? Die bepaalt u zelf!
Geschatte leestijd: 6 minuten

De kosten van EPLAN? Die bepaalt u zelf!

Hoe groot of hoe klein uw engineeringsafdeling ook is, met EPLAN betaalt u nooit te veel voor uw engineeringssoftware voor elektrotechniek, automatisering en mechatronica. U stelt de modules die u voor uw proces nodig heeft op maat samen. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt.

Met EPLAN kunt u uw hele engineeringsproces van initiële klantaanvraag tot projectoplevering optimaliseren. De engineeringssoftware bieden we in abonnementsvorm (subscription) aan: simpel, flexibel en veilig. Uw software is altijd up-to-date en binnen het brede aanbod van EPLAN is er altijd een oplossing die precies bij u past. En wie weet, misschien kunnen wij uw bedrijf wel met veel meer ondersteunen dan u aanvankelijk dacht. Behalve engineeringssoftware bieden we ook diverse services en trainingen aan, die u helpen om uw processen te optimaliseren en die uw bedrijf een grote meerwaarde en competitief voordeel bieden.

Welke factoren bepalen de prijs?

Onze oplossingen zijn modulair en flexibel. Ook bepaalt u zelf in welk tempo de oplossingen geïmplementeerd worden. De totale kostprijs wordt onder andere bepaald door welke tools en diensten, en op welke termijn, u die nodig heeft. Wij zetten graag de belangrijkste factoren voor u op een rij:

a. Welke tools heeft u nodig voor uw engineeringsproces?

Als we kijken naar de kosten, dan vormt de benodigde engineeringssoftware de basis. De oplossingen van EPLAN zijn modulair en kunnen we dus precies afstemmen op uw behoefte. Die is afhankelijk van de branche waarin u actief bent, de diensten die u aanbiedt en de uitdagingen waar u tegenaan loopt. Binnen ons EPLAN Platform is EPLAN Electric P8 een veel gekozen basismodule die u afhankelijk van uw specialisatie of de grootte van het bedrijf kunt aanvullen.

b. Voor welke duur heeft u de tools nodig?

Het grote voordeel van software in subscriptionvorm is dat u zelf kunt kiezen uit een contractduur van een half jaar, een jaar en drie jaar. Dus ook op deze manier heeft u invloed op de kosten. De subscriptionvorm biedt gemak en flexibiliteit. Heeft u tijdelijk EPLAN Fluid nodig voor de engineering van pneumatische systemen, dan sluit u eenvoudigweg een kortlopend abonnement voor deze module af.

c. Wilt u uw bedrijfsprocessen slimmer inrichten?

EPLAN biedt u veel meer dan alleen software. Wist u dat u ook uw werkprocessen kunt optimaliseren met behulp van EPLAN? Onze ervaren EPLAN consultants delen hun kennis graag. Elk bedrijf is uniek, daarom passen wij onze adviesdiensten aan op uw individuele behoefte. Samen met u kijken we naar de optimale oplossing voor uw processen en kunnen we u ondersteunen van installatie tot en met de fine-tuning van de resultaten. Dat leidt tot minder fouten, lagere kosten, hogere kwaliteit en een versnelling van de time-to-market. Zo verdient u de investering in EPLAN terug.

d. Welke training heeft u nodig?

Wilt u optimaal gebruik kunnen maken van onze engineeringssoftware, dan is een opleiding onmisbaar. Wij adviseren nieuwe gebruikers om ten minste de EPLAN Electric P8 Basis Training Deel 1 en Deel 2 te volgen. Na deze training bent u bekend met de vele interessante mogelijkheden van EPLAN en kunt u direct aan de slag. We bieden ook diverse gespecialiseerde trainingen voor gebruikers die al ervaring hebben. Daarnaast is het mogelijk om u te laten certificeren als EPLAN Certified Engineer.

Inbegrepen: de voordelen van subscription

Kiest u voor een abonnement op EPLAN, dan bent u er altijd zeker van dat uw software up-to-date is. De connectie tussen het EPLAN platform en de cloudoplossingen maakt geïntegreerde engineering en veilig samenwerken in de cloud mogelijk. Ook krijgt u de beschikking over onze nieuwe cloudoplossing EPLAN eMANAGE.

Ontvang een offerte op maat

Wilt u weten wat EPLAN voor uw bedrijf kan betekenen? We zetten graag de opties voor u op een rij. Neem contact op met onze adviseurs.

Tien goede redenen om u te abonneren op EPLAN

Ontdek waarom een abonnement op onze software de moeite waard voor u is.

Ontdek hier meer

Schrijf u in om up-to-date te blijven!