Geschatte leestijd: 4 minuten

EPLAN advies, maar dan online

We kunnen ons voorstellen dat u best eens met een EPLAN expert zou willen praten. Over hoe er slimmer gewerkt zou kunnen worden. Hoe die oude EPLAN projecten eindelijk eens gemigreerd kunnen worden. Of gewoon wat hulp bij de installatie van updates. In dit blog leg ik graag uit wat wij kunnen doen om u te helpen én wat handig is om vast rekening mee te houden.

Zo werkt het

Online advies is in principe hetzelfde als een afspraak bij u op locatie. Het verschil is dat we elkaar in een virtuele vergaderzaal ontmoeten. Thuis of op het werk; het maakt niet uit waar u bent. Extra voordeel: u betaald geen reiskosten en inplannen kan heel flexibel.

Het onderwerp is ook nu geheel aan u: alle EPLAN gerelateerde vragen kunt u ons stellen. Het maakt dus niet uit of het hele concrete toepassingsvragen zijn of juist meer abstracte beeldvormingsvragen over het optimale proces.

Meestal bestaat ons advies uit twee delen. Het maakt daarbij niet uit of het maar een uurtje duurt of twee dagen.

In het eerste deel verwoorden we samen de probleemstelling en oplossing. Dat doen we door te luisteren naar uw behoefte en bespreken we de mogelijke oplossingsrichtingen. Vanuit hier kan de werkmethode en aanpak worden bepaald.

Hierna volgt vaak een implementatiedeel. Dan maken we de oplossing zoals we die bedacht hebben. Uw consultant begeleidt u actief, beantwoordt uw vragen en geeft nuttige tips. Deze ondersteuning stelt u in staat uiteindelijk zelfstandig het onderwerp uit te werken. De consultant maakt ook de bijbehorende documentatie voor u op, zodat u die achteraf op elk gewenst moment weer kunt raadplegen.

Technische aanbevelingen voor online advies

  • Een PC of laptop met een stabiele internetverbinding;
  • Handsfree bellen geeft de beste geluidskwaliteit en houdt de handen vrij;
  • Een rustige omgeving helpt de verstaanbaarheid en concentratie;
  • Een webcam verhoogt de persoonlijke interactie;
  • Afhankelijk van het gespreksonderwerp is het handig als de juiste EPLAN software op uw computer is geïnstalleerd. Dit maakt het voor u makkelijker om concrete toepassingsvragen te stellen of adviezen direct uit te proberen;
  • Beschikbaarheid van de EPLAN stamgegevens van uw bedrijf, bijvoorbeeld de EPLAN projecten, macro's en artikelgegevens.

Online communicatie

EPLAN maakt gebruik van de Cisco videoconferentietool Webex voor online vergaderingen. Daarvoor is geen installatie nodig. Voordat de online vergadering begint, ontvangt u alle informatie die nodig is om deel te nemen. Mocht het wenselijk zijn, is het ook mogelijk om TeamViewer te gebruiken. Daarmee kan uw consultant op afstand applicaties op uw PC bedienen – uiteraard alleen als u dat toestaat. Wanneer TeamViewer in uw adviesgesprek wordt gebruikt, kunt u dit programma het beste al voor het adviesgesprek op uw computer installeren. Zo nodig helpt EPLAN u graag.

EPLAN diensten op afstand

Veel van onze diensten kunnen perfect op afstand gegeven worden. Welke EPLAN Services en trainingen er mogelijk zijn ziet u op deze pagina:

Bekijk pagina

Schrijf u in om up-to-date te blijven!