• Home/
  • Tips/
  • Antwoord op al uw vragen over EPLAN op één plek
Geschatte leestijd: 6 minuten

Antwoord op al uw vragen over EPLAN op één plek

Waar zit die functie ook alweer? Hoe doe ik dat handig in EPLAN? Waarom lukt niet wat ik wil? Doe ik het wel op de goede manier? Als u met EPLAN werkt, loopt u regelmatig tegen dit soort vragen aan. Dan is het goed om te weten dat hulp binnen een muisklik bereikbaar is! In dit blog leest u meer over waar u deze hulp zo gemakkelijk kunt vinden.

Het EPLAN support team

Bij EPLAN zit ons team dagelijks met 4 support engineers voor u klaar. Mensen met een HTS- of didactische- achtergrond. We hebben ons ieder gespecialiseerd in verschillende producten van het EPLAN Platform, zodat er een diepgaande kennis aanwezig is. De meeste vragen kunnen we dan ook snel beantwoorden of oplossen. Als we niet direct een antwoord hebben, spelen we de vraag door naar een internationaal team van tweedelijns specialisten. Zo zorgen we ervoor dat u altijd een antwoord krijgt.

Zo bereikt u het EPLAN Solution Center

We merken dat veel klanten gewend zijn om ons te bellen en dat ze hun vragen ‘opsparen’, zodat ze deze in één keer kunnen stellen. Er is echter een risico dat we telefonisch in gesprek zijn, waardoor er bijvoorbeeld later teruggebeld moet worden. Met de toegang tot ons EPLAN Solution Center kunt u uw vragen stellen wanneer het u uitkomt en wordt deze bij een (specifieke) specialist in behandeling genomen. Wanneer we een antwoord hebben krijgt u email notificatie met het antwoord en een link naar het ticket.

Online is ESC bereikbaar via deze link. Hier kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Direct vanuit EPLAN

U kunt het ESC aanroepen binnen uw EPLAN applicatie via het Help-menu. Voordeel is, dat de systeeminformatie, softwareversie, product en serienummer automatisch wordt doorgegeven. Op basis van deze gegevens kunnen we uw vraag direct volledig analyseren, zonder dat we dit allemaal aan u hoeven te vragen. Dit bespaart u kostbare tijd.

Nog geen account? Wij helpen u graag!

De eerste keer dat u het portaal bezoekt, moet u zich registreren. Dit kunt u zelf online doen of u belt / mailt ons support team; wij maken graag een account voor u aan. Het enige wat we van u nodig hebben zijn uw zakelijke contactgegevens en het serienummer van uw dongle. Verder is voor onze ondersteuning een geldig Software-Service contract vereist.

Digitale vraagbaak in de cloud

Steeds meer EPLAN gebruikers weten het knowledge gedeelte van het EPLAN Solution Center te vinden. Terwijl u uw vraag intikt, verschijnen er soortgelijke vragen in beeld. Er zitten momenteel ruim 900 veel gestelde vragen (knowledge artikelen) in het systeem, gevalideerd door een internationaal FAQ team – compleet met instructies en screenshots. Grote kans dat het antwoord op uw vraag er al bij zit!


Beeld: screenshot van FAQ

Support binnen handbereik

Voor al uw vragen die u niet in de knowledge artikelen van het EPLAN Solution Center terug vindt, is support binnen handbereik. In het EPLAN Solution Center kunt u namelijk direct een support ticket aanmaken. Het voordeel hiervan is dat uw vraag meteen bij de juiste specialist terechtkomt. U kunt bovendien screenshots en zelfs uw EPLAN project uploaden. Zo hebben wij alle informatie om u zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen. Binnen dit ticket ziet u ook ons antwoord en kunt u eventueel aanvullende informatie ingeven.

Al uw supportvragen (én antwoorden!) op een rij

Heeft u weleens eerder iets gevraagd aan ons support team, maar weet u het antwoord niet meer? Geen nood: in het ESC vindt u al uw support tickets bij elkaar. Dit geldt trouwens ook voor vragen die u in het verleden heeft gesteld! Sinds 2016 kunt u ook zelf al uw tickets online inzien. Handig als u het antwoord op een vraag nog eens wilt teruglezen.


Beeld: screenshot van support ticket

Ontdek het EPLAN Solution Center

Bent u nog niet eerder in het EPLAN Solution Center geweest? Dan nodig ik u uit om het eens te proberen. We zijn benieuwd naar uw ervaringen en horen graag hoe we u nog beter kunnen ondersteunen! Ga naar het ESC:

Ga naar EPLAN Solution Center

Schrijf u in om up-to-date te blijven!