Geschatte leestijd: 3 minuten
De basis voor een gestroomlijnd en kostenefficiŽnt engineering- en productieproces wordt eigenlijk al eerder gelegd: tijdens het sales-traject. De salesmensen praten met de klant over de wensen en mogelijkheden. Hierbij wordt vaak te makkelijk meegegaan met specifieke klantwensen. ďVoor sales kan allesĒ, is dan ook een veelgehoorde klacht van de engineeringafdeling. Die hierdoor steeds weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. De uitweg uit dit dilemma is simpel: geef de salesmensen de tools om samen met de klant producten te configureren.
Geschatte leestijd: 8 minuten
Het zijn spannende tijden voor machinebouwers in West-Europa. Met dank aan de toenemende globalisering en concurrentie staan de prijzen onder druk. Gelukkig zijn er binnen engineering verbeteringen mogelijk met aanzienlijke kostenbesparingen als resultaat.
Geschatte leestijd: 6 minuten
Samenwerken aan projecten is in de machinebouw aan de orde van de dag. We delen heel wat informatie met andere vakdisciplines, via bijvoorbeeld meetings, e-mails, lijsten en tekeningen. Met allemaal hetzelfde doel: een werkende machine, installatie of besturing. Waarom loopt de samenwerking dan toch zo vaak mis? En belangrijker: wat kunnen we hieraan doen?
Geschatte leestijd: 4 minuten
Het zijn fantastische tijden in de machinebouw! Uitdagingen genoeg. De markt vraagt een kortere time-to-market, lagere kosten en betere kwaliteit. En dan is er nog de gespannen arbeidsmarkt: terwijl de laatste babyboomers het pand verlaten, stagneert de verse instroom vanuit de technische opleidingen. Hoe blijven we de komende jaren succesvol? Door integratie! Iedere machinebouwer kan succesvol zijn en blijven. Door het realiseren van een kortere time-to-market, kostenreductie en kwaliteitsverbetering. Want er is meer dan genoeg ruimte om deze doelen te bereiken, met minder mensen. En die ruimte vinden we intern.
Geschatte leestijd: 9 minuten
Engineers doen waar ze goed in zijn: oplossingen bedenken waarmee de klant nog efficiŽnter kan werken. Productieprocessen zo flexibel maken, dat maatwerk standaard wordt. Dat is de nieuwe industriŽle revolutie waar we nu midden in zitten. Gek genoeg is het ontwikkelen van deze slimme oplossingen nog altijd ambachtelijk handwerk. Maar niet lang meer. Hoog tijd om het laatste taboe te doorbreken: het engineeringproces Ūs te automatiseren.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Ontdek op onze blog de nieuwste trends in engineering, handige tips & tricks over onze EPLAN software en interessante projecten bij onze klanten.
Schrijf u in om up-to-date te blijven!