Geschatte leestijd: 5 minuten
Als bedrijf werk je met engineeringstools. Maar sluiten deze tools wel aan op jouw werkwijze? En zo ja, haal je wel alles uit de beschikbare hulpmiddelen? In dit blog zoomen we in op deze twee kanten van Efficient Engineering.
Geschatte leestijd: 7 minuten
De mechanische en elektrische kabelboomontwerpen van MTA sloten soms niet op elkaar aan, waardoor productiedesigns weer terug naar de tekentafel moesten. MTA stroomlijnde dit ontwerpproces met de 3D-modelontwikkeling van Harness ProD. Het resultaat? Een 25% kortere doorlooptijd, de helft minder wijzigingen aan de productie van een kabelboom en forse besparingen op herstelkosten en werkuren.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Technische systemen en installaties worden steeds complexer, met meer functionaliteit, onderdelen en locaties. Dat vraagt om een duidelijk overzicht waaruit engineers en niet-technici snel de gewenste informatie kunnen filteren. Hoe breng jij met EPLAN een heldere structuur aan in jouw project?
Geschatte leestijd: 4 minuten
Benieuwd hoe een ‘EPLAN Genius’ een EPLAN standaard opzet? EPLAN-expert Sander Doorenbosch van SDH Engineering geeft vijf tips. Hiermee kunnen engineers snel en makkelijk een EPLAN-standaard opzetten en een efficiencyslag maken.
Geschatte leestijd: 4 minuten
“Een goede engineer is een luie engineer. eBUILD maakt het werk voor een engineer veel makkelijker”, zo verwoordt Peter Rouwenhorst, Consultant bij EPLAN, het voornaamste voordeel van het werken met macro’s in de configuratietools EPLAN eBUILD. Met dit programma’s boek je tijdswinst, voorkom je fouten en wordt het ontwerpen en bouwen van elektrotechnische systemen een stuk leuker.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Het delen én vergaren van kennis. Daar draaide het om op Let’s EPLAN 2023. Dit jaar vond het event plaats op 12 mei in het Apeldoornse Orpheus-theater. Om kennisdeling en netwerken nog makkelijker te maken, was er deze dag het Techplaza – dé plek voor een goed gesprek tussen EPLAN gebruikers aan de ene kant en EPLAN medewerkers en de sprekers van de break-out sessies aan de andere kant.
Geschatte leestijd: 2 minuten
Heb jij een EPLAN licentie met dongel? Dan kan je te maken krijgen met incompatibiliteitsproblemen. Dat komt doordat Thales, de producent van dongel driver, de bijbehorende software niet langer ondersteunt en geen nieuwe drivers uitbrengt. Let op, dit geldt alleen voor licenties met dongel waarbij het serienummer begint met WUP0U of EPL0U.
Geschatte leestijd: 5 minuten
Op 12 mei 2023 vond het event Let’s EPLAN plaats. Ongeveer 400 EPLAN engineers en docenten waren aanwezig in Theater Orpheus in Apeldoorn. Hier werden ze in vijf break-out sessies op de hoogte gebracht van de laatste EPLAN ontwikkelingen en konden ze onder het genot van koffie, lunch en een diner uitgebreid bijpraten met vakgenoten.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
Ontdek op onze blog de nieuwste trends in engineering, handige tips & tricks over onze EPLAN software en interessante projecten bij onze klanten.
Schrijf u in om up-to-date te blijven!